Body Supplementen:
gezond en vitaal met de beste voedingssupplementen

Natuurlijk weten we allemaal dat het belangrijk is om gezond te eten.
Niet te vet, niet te veel, niet te zoet, veel fruit, veel groente, weinig rood vlees etc.

Je kunt geen tijdschrift of krant openslaan, of je komt wel een artikel tegen dat gaat over het belang van gezonde voeding. En wat dacht je van alle informatie hierover op internet? Gezond eten is meer dan ooit een hot item.

Heb je er wel eens bij stilgestaan, waarom gezond en bewust eten zo belangrijk is? Omdat het je gezondheid ten goede komt, natuurlijk. Maar waarom dan?

Hoe gezonder je cellen, hoe beter jij je voelt

Je moet je realiseren, dat je hele organisme louter uit minuscule cellen bestaat. Een gezond lichaam is een lichaam dat goed functioneert en dat wil zeggen dat het een goede afweer – of een goed immuunsysteem – heeft.
Want een gezond lichaam, bestaande uit gezonde cellen kan ongezonde cellen repareren of zelfs bestrijden en verwijderen.

Elke cel bevat erfelijke informatie, waarin onder meer de levenscyclus van die betreffende cel is geprogrammeerd, maar ook wat de functie van die cel is.

Elke cel heeft dus een taak én een geheugen. Elke cel weet wat hem tijdens zijn korte of lange leven te doen staat. Hoe gezonder de cel, hoe beter hij zijn werk kan doen. Hoe gezonder alle cellen, hoe beter jij je voelt.

Om goed te kunnen functioneren, moeten alle cellen worden voorzien van de juiste voedingsstoffen (macronutriënten) in de juiste hoeveelheden.
De belangrijkste macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Dit zijn de belangrijkste energieleveranciers in je lichaam.

Daarnaast zit er nog een groot aantal hulpstoffen, zoals vitamines en sporenelementen, in voedsel die nodig zijn voor diverse chemische processen in je lichaam, zoals celdelingen, dus het vormen van nieuwe cellen, maar ook voor het repareren van cellen.

Dit is maar een tipje van de sluier over wat cellen nodig hebben en hoe ze werken. Wat we hier vooral duidelijk willen maken, is dat ons lichaam de meest intelligente en ingewikkelde chemische fabriek is, die je je maar kunt voorstellen.
Om dat allemaal vlekkeloos te laten functioneren, is het zaak dat jij ervoor zorgt dat je de juiste brandstoffen levert en dat doe je door het eten van goede voeding.

Alleen gezond eten, is niet genoeg

Met gezond eten alleen kom je er niet. Voedingssupplementen zijn tegenwoordig eigenlijk een must. Onze landbouwgronden zijn deels zo arm geworden, dat gewassen steeds minder voedingsstoffen bevatten.

En wat te denken van de invloed van de uitstoot van allerlei gassen op de gewassen die buiten worden gekweekt, of op het gras dat onze koeien eten?

En alsof dat nog niet genoeg is, brengen we onszelf ook nog eens een flinke portie schade toe door stress én de daarbij behorende negatieve gedachten en emoties, die onze cellen letterlijk kunnen verzuren.

Kortom: werk aan de winkel. Bewust-ZIJN betekent ook bewust eten. Weten wat je nodig hebt en weten wat je je lichaam toestopt.

Wij kiezen voor de beste voedingssupplementen van Metagenics & Mantrapharm

Omdat wij geloven in de noodzaak van voedingssupplementen kun je bij ons terecht voor een selectie van de beste body supplementen van twee gerenommeerde merken: het van oorsprong Amerikaanse Metagenics en het Duitse MantraPharm.

Metagenics >>

Metagenics is wat ons betreft de nummer 1 als het gaat om de beste natuurlijke voedingssupplementen. Metagenics doet al jarenlang onderzoek in eigen laboratoria en ontwikkelt eigen voedingsconcepten met maar één doel: mensen helpen in hun streven om gezonder te leven. Metagenics staat dan ook garant voor veilige, efficiënte en natuurlijke oplossingen om je gezondheid te verbeteren.

MantraPharm >>

MantraPharm-supplementen zijn zuiver en puur. MantraPharm gebruikt alleen hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en vetzuren. Alle producten zijn getest, gecertificeerd en onderzocht. Een merk waar wij ook volledig achter staan.

Onze Metaganics-favorieten

Eskimo® Extra: de beste visolie

Eskimo® is een zuivere, stabiele en natuurlijke visolie, rijk aan omega 3-vetzuren. Eskimo® heeft dezelfde natuurlijke samenstelling als vis. De olie is niet chemisch gemodificeerd en heeft een natuurlijk gehalte van 38% omega-3 vetzuur. Bovendien worden bij de behandeling van de olie van het begin tot het einde strikte regels gevolgd. Vóór de olie in capsules of in een flesje eindigt, wordt het onderworpen aan een grondig zuiveringsproces, waardoor het product gegarandeerd volledig vrij is van toxines uit het milieu.

1 Capsule Eskimo® Extra per dag bevat voldoende EPA en DHA (minstens 250 mg) ter ondersteuning van de hartfunctie, de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

MetaRelax®

MetaRelax® is een magnesiumcomplex, aangevuld met B-vitamines en taurine. MetaRelax® helpt bij stress-situaties en vermoeidheid, en draagt bij tot een normale werking van de spieren.

Metarelax® zorgt ervoor dat je steeds je dagelijkse hoeveeheid magnesium binnenkrijgt. Dankzij Metarelax® voorkom je een magnesiumtekort wat een negatieve invloed kan hebben op de energieproductie en op je spieren.

Het voornaamste bestanddeel van MetaRelax® is een bijzonder magnesiumzout, namelijk magnesiumglycerofosfaat. Dit magnesiumzout wordt uitstekend verdragen door maag en darmen, in tegenstelling tot andere magnesiumvormen die vaak darm- en verteringsstoornissen of -klachten opleveren.

MetaRelax® combineert dit magnesiumglycerofosfaat in een volledige formule met taurine en een vitamine-B-complex. Zo wordt de werking van het magnesiumglycerofosfaat nog versterkt.

De formule is veilig voor zwangere vrouwen.

Lees hier ook onze blog over het belang van magnesium!

Probactiol® Plus

Maar liefst 70% van ons immuunsysteem bevindt zich in onze darmen. Het is dus absoluut noodzakelijk om ze gezond te houden op lange termijn.

1 Capsule Probactiol® Plus bevat maar liefst 25 miljard levende bacteriën van zeer kwalitatieve stammen, vitamine D ter ondersteuning van de natuurlijke weerstand en braambesextract, goed voor de darmfunctie. 1 Capsule per dag is voldoende.

Dankzij ProtectAir zijn de capsules iets kleiner en dus makkelijker in te nemen. Naast Probactiol® Plus is er ook Probactiol® Junior, speciaal ter ondersteuning van de weerstand van kinderen tot 12 jaar.

Probactiol® kreeg als één van de enige merken het kwaliteitslabel toegekend van de Europese Wetenschappelijke Liga, een comité van wetenschappelijk gerenommeerde artsen en professoren.

CurcuDyn®

Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van de gewrichten af. Bij sporters of personen die langdurig dezelfde activiteit verrichten, kunnen de gewrichten op jongere leeftijd al gevoeliger worden. Ter bevordering van soepele gewrichten, spieren en kraakbeen ontwikkelde Metagenics CurcuDyn®, met bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract.

Kurkuma, het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok, wordt al eeuwenlang gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in India, als gele kleurstof voor textiel, als smaakstof en als onderdeel van curry-poeder. Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine de belangrijkste is. Curcumine is een veilige molecule en kan dagelijks worden gebruikt als voedingsmiddel (12 gram/dag).

Bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract
Natuurlijk curcuminepoeder is vetoplosbaar en wordt zeer moeilijk door het lichaam opgenomen. Voor een optimaal e­ffect zou je dagelijks zeer grote hoeveelheden kurkuma moeten innemen. De biologische beschikbaarheid kan verhoogd worden door het toepassen van specifieke technologieën op het kurkuma-extract, zoals de solubilisaattechnologie. Dankzij deze technologie wordt de kurkuma in CurcuDyn® tot 185x beter opgenomen dan onbewerkt kurkuma-extract en 1350 x t.o.v. standaard kurkumapoeder (wortel).

2 capsules CurcuDyn® bevatten 100 mg actieve curcumine. Dankzij de hoge opneembaarheid is deze dosis voldoende om effect te hebben.

CurcuDyn® bevat naast kurkuma-extract ook gemberextracten die bijdragen tot het behoud van soepele gewrichten. CurcuDyn® bevat bovendien vitamine D ter ondersteuning van de spieren en vitamine C voor de vorming van het kraakbeen.

Gebruiksaanwijzing: 2-4 capsules per dag