Ik was 33 toen ik het dieptepunt in mijn leven bereikte. Alles ging mis en mijn ‘harde schijf’ was vol. Als ik destijds naar een arts was gegaan, had ik waarschijnlijk de diagnose burn-out gekregen. Nu realiseer ik me dat dit dieptepunt mijn grootste geluk is geweest…

Misschien is jouw dieptepunt ook wel jouw mooiste cadeau, ook al voelt het nu – nog – niet zo. En daarom deel ik graag mijn verhaal met jou, omdat ik denk dat het waardevol voor je is.

Ik was 23, het diploma van de Slagersvakopleiding net op zak en ik  opende mijn eigen Slagerij Bemelmans in Oirsbeek.

Een vliegende start. De zaken gingen goed en in de jaren die volgden kon ik kon mijn bedrijf uitbreiden.

Totdat het mis ging.

Het winkelcentrum waar mijn slagerij was gevestigd trok opeens veel minder bezoekers. Ik zag de omzet drastisch dalen met 7 man personeel op de loonlijst. Paniek.

Het bedrijf dat ik tien jaar lang met hart en ziel had opgebouwd, ging kopje onder. Een faillissement was onvermijdelijk. Het dieptepunt in mijn leven.

Ik had het gevoel dat ik had gefaald. Alles werd met me afgenomen. Mijn ‘harde schijf’ was vol: mijn denken en voelen lagen mijlenver uit elkaar.

Tegelijkertijd had ik als zelfstandig (ex-)ondernemer geen recht op een uitkering. Dus ik móest verder. Maar hoe?

Ik volgde in die tijd al de opleiding Jin Shin Jyutsu in de avonduren. Eén van mijn docenten was de Duitse Jin Shin Jyutsu-expert Brigitta Meinhart. Een bijzonder mens.

Ik heb niet alleen veel van Brigitta geleerd, zij heeft mij ook geholpen om op eigen kracht weer uit mijn diepste dal te krabbelen. Want toen ik de wanhoop nabij was, heb ik haar hulp ingeroepen om me energetisch in balans te brengen.

Hoopvol vertrok ik naar Brigitta’s praktijk en opleidingscentrum in Heidelberg voor een 9-stroom.

Vijf dagen en negen energetische Jin Shin Jyutsu-behandelingen later was ik weer Leon.
Dankzij de 9-stroom ontstond er lege ruimte op mijn harde schijf. Waren mijn denken en voelen weer in harmonie.

En dat is precies wat je nodig hebt als je op zo’n dieptepunt belandt, als je bent afgebrand.

Alles moet leeg, er moet ruimte komen voor nieuwe inzichten. Want die heb je nodig om nieuwe kansen te zien. En kansen zijn er. Altijd. Je moet ze alleen herkennen en op het juiste moment grijpen. Dat kun je alleen als je energetisch in balans bent.

Dankzij Jin Shin Jyutsu krabbelde ik uit mijn dieptepunt en herstelde ik van mijn burn-out. Hoe?

Allereerst heeft het mij energetisch weer in balans gebracht (dankzij de hulp van Brigitta Meinhard, dat vertelde ik je hiervoor al).

Daardoor kon ik tot nieuwe inzichten komen.
Zo zag ik in dat mijn gevoel van falen alles te maken had met hoe mijn omgeving over mij dacht.

Ik heb toen geleerd dat je je nooit of te nimmer mag laten leiden door de mening van andere mensen.
Dat je altijd in je eigen kracht moet blijven en je niet uit het veld mag laten slaan. Bijvoorbeeld door wat een ander van of over jou denkt.

Ik heb geleerd om in mezelf te blijven geloven.
Om erop te vertrouwen dat dieptepunten nodig zijn om een transformatie door te gaan, om te veranderen. Om een nieuwe levensfase te omarmen. Om te groeien.

En ik heb ingezien dat het sluiten van mijn slagerij, ondanks alle verdriet, een cadeau was en niet het einde van de wereld.
Als gediplomeerd slager heb ik alles geleerd over pathologie en anatomie. Daarvan pluk ik nog steeds iedere dag de vruchten.

Het faillissement van de slagerij is, achteraf bezien, mijn grootste geluk en mooiste cadeau geweest. Want daardoor kon ik van mijn hobby en passie mijn beroep maken.
Dankzij dit dieptepunt ben ik professioneel energetisch therapeut geworden en kan ik iedere dag mensen helpen met hun problemen.

Omdat ik dit zelf heb meegemaakt, weet ik hoe belangrijk het is om in beweging te blijven als je zo’n dieptepunt bereikt. Blijf niet thuis op de bank liggen, kom in beweging en werk aan jezelf.

De eerste en belangrijkste stap is om energetisch in balans te komen, zodat je een nieuwe deur in je leven kunt openen.
Zodat je gaat zien dat dit dieptepunt iets positiefs voor jou in petto heeft. En dat het ook wel eens jouw mooiste cadeau kan zijn…

Leon

P.S.1 Wil je nooit meer iets missen en altijd als eerste mijn nieuwste blog gratis in je mailbox ontvangen?
Dan abonneer je nu op mijn blog
en ontvang ook nog eens gratis mijn boek ‘Bewust-ZIJN, Ken jezelf’ als welkomstgeschenk!
Schrijf je nu in >>

P.S.2 Overweeg je ook een 9-stroom? Hier vind je meer informatie over de 9-stroom die ik aanbied onder de naam Energetisch Bootcamp (#3 in het menu) >>