Hier vind je een aantal eenvoudige Jin Shin Jyutsu oefeningen voor thuis. Je kunt tijdens de oefeningen proberen bewust contact te maken met je energie, die je kunt voelen als een vibratie of puls. Maar dit hoeft niet per se! Je kunt de oefeningen ook doen terwijl je lekker op de bank of in bed ligt, terwijl je tv kijkt of een boek leest. Kies gewoon je eigen manier. Het belangrijkste is dat het goed voelt.

Ademhalen

Ademhalen is de 1e mogelijkheid om je lichaam te ontspannen en zelf blokkades in de energiestroom op te heffen. Het enige wat je hoeft te doen, is diep uitademen en vervolgens heel natuurlijk opnieuw inademen. Elke keer als je uitademt, ontlaad je stress, fysieke spanning en angst. Dan laat je die letterlijk wegstromen en maak je jezelf leeg. Daardoor kun je steeds beter en dieper inademen en kun je de nieuwe levensenergie beter ontvangen. De levensenergie kan dan ook steeds vloeiender door je lichaam stromen.

Visualiseer elke keer als je uitademt, dat je energie aan de voorkant van je lichaam omlaag ‘valt’. En stel je voor, elke keer als je inademt, dat de energie vanaf je stuitje naar het puntje van je hoofd stroomt.

Oefening: 36 ademhalingen

Probeer iedere dag tenminste één keer (liefst vaker) heel bewust 36 keer adem te halen (vier sessies van 9 ademhalingen). Hiermee herstel je namelijk het evenwicht van ál je lichaamsfuncties.

Handen

Iedereen kan Jin Shin Jyutsu beoefenen. Heel eenvoudig met je handen. Maak er een soort ‘startkabels’ van. Je hoeft ze alleen maar op de aangewezen punten neer te leggen, zonder druk uit te oefenen. Je hoeft niet te masseren of te wrijven.

Het gebruik van je handen als ‘startkabels’ is verrassend simpel. Je kunt al goede resultaten boeken door iedere dag je eigen vingers vast te houden. Iedere vinger vertegenwoordigt namelijk een bepaalde emotie. Door al je vingers één voor één 5 tot 10 minuten vast te houden, kun je de bijbehorende emotie harmoniseren en loslaten. Het zijn immers deze emoties die ervoor zorgen dat je energie niet meer vloeiend stroomt.
De vingers van je linkerhand vertegenwoordigen het verleden, je rechterhand en de bijbehorende vingers staan voor het heden.

simpele jin shin jyutsu oefeningen voor thuis