Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘de Kunst (Jyutsu) van de Schepper (Shin) via een compassievol persoon (Jin)’. Deze eeuwenoude Japanse geneeskunst is gebaseerd op ieders aangeboren vermogen om zichzelf energetisch in balans te brengen en te houden. Met andere woorden: ken en help jezelf.

Je gezondheid (of harmonie) hangt volgens Jin Shin Jyutsu af van de vrije doorstroom en gelijkmatige verdeling van de leve nsenergie in je lichaam, je hoofd en je geest.

Als de spanning en de stress van het dagelijks leven de doorstroming van de levensenergie ontwrichten, heeft dat invloed op je denken, op je lichaam en op je geest.

Je zult dan niet alleen worden overvallen door zorgen, angst, boosheid, verdriet en de drang de schijn op te houden, je wordt hierdoor ook bevattelijk voor ziektes. Met andere woorden: je raakt eerder uit balans.

Eenvoudig gezegd vormt Jin Shin Jyutsu een manier om de levensenergie in evenwicht te brengen en te houden. Je kunt door eenvoudige handgrepen het emotionele evenwicht herstellen, pijn verlichten en de oorzaken van zowel acute als chronische klachten verminderen.

Deze methode kan zonder risico in combinatie met andere geneeswijzen of medicijnen worden gebruikt. Bovendien werkt Jin Shin Jyutsu steeds sterker, naarmate je het regelmatiger en langduriger toepast. Zo word je steeds vitaler en krijg je steeds meer zelfkennis.

Nieuwsgierig? Hier lees je meer over de grondprincipes van Jin Shin Jyutsu. 

Zachtaardige methode

Jin Shin Jyutsu is zo ontwapenend eenvoudig en zachtaardig, dat velen zich afvragen, hoe zij nu geneeskracht kan hebben. Maar juist haar subtiele aard is essentieel voor de werking.

Omdat Jin Shin Jyutsu zo’n zachtaardige en niet-invasieve geneeskunst is, kan de ontvanger ervan zich op zijn gemak voelen en zich openstellen voor het genezingsproces.

Jin Shin Jyutsu wordt beoefend met de handen. Door eenvoudigweg de handen op de aangewezen plaatsen te leggen, kan de levensenergie via de handen naar een ander lichaamsdeel stromen.

De universele levensenergie gaat dwars door kleding, gips, verband of wat dan ook heen. Niets kan de stroom van levensenergie uit de handen van de beoefenaar belemmeren om naar de ontvanger te vloeien.