Mijn kindertijd was allesbehalve rooskleurig. Zo jong als ik was, zocht ik toen al naar wegen om me goed te voelen. Zo ging ik vaak naar de boerderij van mijn oma en opa, waar ik vooral troost vond bij de paarden. De dieren waren mijn vrienden en ze werden zelfs mijn passie, toen ik als tiener een baantje kreeg in een renpaardenstoeterij.

In 1982 werd een van ‘mijn’ paarden kreupel. De diagnose van de dierenarts luidde: ‘Het zit in het linker voorbeen’, maar een oplossing bleef uit. Talloze mensen werden ingeroepen voor hulp, maar niemand kon het oplossen. Totdat een paranormaal begaafde vrouw, die ook Jin Shin Jyutsu beoefende mijn pad kruiste. Zij ‘zag’ en voelde intuïtief meteen dat er sprake was van een energieblokkade in de rug. Drie energetische behandelingen later galoppeerde Double Dutch alweer vrolijk door de wei.

Ik was gefascineerd. Vooral omdat deze vrouw niet keek naar de symptomen, maar omdat ze op zoek ging naar de onderliggende oorzaak. Dát was het moment waarop ik begreep, dat de werkelijke oorzaak van problemen vaak op een ander en veel dieper niveau te vinden zijn. Maar hoe werkt dat dan? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Deze bijzondere ervaring was het begin van mijn persoonlijke zoektocht naar het antwoord op deze en andere levensvragen.

In de jaren die volgden, passeerde een breed scala aan technieken en theorieën over energie en energetische behandelmethoden de revue. Mijn liefde, overtuiging en passie lagen echter van meet af aan bij de aloude Japanse geneeskunst Jin Shin Jyutsu als sleutel tot een gezonde(re) energiebalans. Simpelweg omdat ik overtuigd was en nog steeds ben van de verbazingwekkende resultaten die hiermee te behalen zijn. Niettemin volgde ik, behalve een opleiding in Jin Shin Jyutsu, ook andere opleidingen die een raakvlak hebben met energetisch behandelen om een goede mix aan kennis te vergaren en zodoende veel verschillende inzichten rijker te worden.

De beste leermeesters zijn uiteindelijk de honderden patiënten geweest, die ik gedurende mijn leerproces heb mogen behandelen. Zo kon ik mijn techniek steeds verder verbeteren en verfijnen. Maar bovenal heeft het mij de kans geboden om me intuïtief steeds beter af te stemmen op de frequenties en trillingen van andere mensen.

Door het mogen behandelen van heel veel mensen met de meest uiteenlopende lichamelijke en mentale problemen, heb ik me in de loop der jaren kunnen bekwamen in de kunst van het energetisch behandelen en heb ik mijn intuïtieve gave verder kunnen vervolmaken.

Ook toen ik eenmaal mijn eigen praktijk had opgericht, ben ik mensen kosteloos blijven behandelen. Vooral als het ging om serieuze problemen, zoals een aantal volwassenen en kinderen met kanker. Dit maakte deel uit van mijn persoonlijk groeiproces en deze ervaringen hebben ertoe bijgedragen dat ik nu weet dat ik ook deze patiënten kan helpen. Ik kan de kanker weliswaar niet genezen, maar ik kan wel mensen helpen om hun angst kwijt te raken en tot rust te komen. Daardoor worden ze geestelijk weer sterk en weerbaar en vinden ze hun vertrouwen terug, waardoor ze het levensproces weer aan kunnen.

Ik heb het grote geluk dat ik in 1992 van mijn passie en hobby mijn beroep heb kunnen maken. Daardoor kan ik doen wat ik het allerliefste doe en waar ik het allerbeste in ben: mensen helpen.

De opleidingen, de verschillende cursussen, de theorieën, de vele mensen die ik heb mogen behandelen en mijn eigen levenservaringen hebben samen geleid tot mijn persoonlijke manier van energetisch behandelen en mijn visie daarop.

Leon Bemelmans